fredag 6 november 2009

Frustration!!!!

Att var sjuk är en sak, så länge man är sjuk! Men den där perioden mellan sjukdom och frisk, då man är för krasslig för att träna eller känna sig riktigt fräsch är botten! Var sjuk med feber förra veckan, men blev bättre redan under helgen. Sedan dess pågår en sådan där "mellanperiod" som är DRYG! Försökte träna i tisdag som jag skrev i förra inlägget---Men efter 10 minuter lätt jogg fick jag inse att min kropp inte var redo för sådana aktivteter, bihålorna svullnade igen och halsen kändes helt plösltigt som en rasp. Man fick snällt ta sina skor och lunka hem igen. Så nu försöker jag uthärda bristen på träning.... Visst är det ironiskt hur man när man KAN trän a inte har den minst lust men när man INTE KAN då är man så himla taggad? Någon gud måste skratta hårt just nu! Så lugnet som jag hade när bilden togs i somras är inte direkt närvarande...


Annars är statusen oförändrad på jobbet....dvs inget nytt ingen information.


Men idag är det FREDAG, och vi ska åka till Kalmar och hälsa på Malin, vilket ska bli himla skoj! Det är en sådan sak man har pratat om länge att göra men aldrig kommit sig för! Men fick vi tummen ur ändalyktan och bestämde en helg! GÖTT!

Gårdagen bjöd på besök hem-hemma, dvs hos pappa! Lillasyster och lilla San-San var på besök från Sörping. Jättekul att träffa dem igen, San-San är ju ett sådant charmtroll, när han ler så glömmer man att han på rent djävulskap kastar mat på golvet!

1 kommentar:

  1. En fult kladdig pizza, men vansinnigt god! Som du märker är receptet för många!:

    Pizzabotten
    1/2 pkt jäst
    1 tsk salt
    2 tsk flytande honung
    4 dl ljummet vatten
    4 msk mjölk
    4 msk olivolja
    ca 10dl vetemjöl

    Dela jästen i en bunke, häll på honungen - låt "smälta" lite och ta sedan lite av det ljumna vattnet så att det löser upp sig. Blanda sedan i det övriga vattnet och ingredienserna. Bearbeta degen en hel del. Låt jäsa i ca 30 min.
    Knåda ut i en ugnsform.

    Fyllning
    ca 900 g kycklingfiléer
    400 g mozarella
    ca 6 stora champinjoner, skivade
    ca 4 tomater, skivade
    Chilisås alt Tomatpuré
    Ruccola sallad
    2 burkar mangopuré (barnmat)
    Curry
    ca 2 msk grädde

    Marinera kycklingfiléerna efter önskemål (t ex olja, soja, chilisås + kryddor) - fräs sedan på dessa.

    Bred ut ett lager chilisås på degen. Ovanpå rives mozzarellan. Lägg ut den skivade kycklingen och sedan champinjoner och tomat.
    Krydda med t ex dragon/timjan/örtsalt.
    Grädda i ca 30 min i 225 graders värme.
    (Här kan man behöva få bort överflödig vätska som kommit från tomaterna, jag brukar ta hushållspapper för att suga upp det värsta)

    Ruccolasalladen lägges i iskallt vatten (mindre bitter då)
    Mangopurén blandas ut med curryn och grädden
    Ruccolan och mangoröran sprids ut ovanpå efter gräddningen.

    Ha en go helg!

    SvaraRadera