När hela kroppen bara skriker av frustration över att ännu mer snö faller över landskapet och döljer det livsfarliga istäcket finns det en sak man fortfarande kan bli lycklig av: CHOKLAD.
Gjorde en fantastisk efterätt igår, chokladfondant! Smarrigt värre, mycket choklad och fantastiskt tillfredställande! Testa, ni också:
till 4 port100 g mörk choklad
½ dl socker
100 g smör rumstepererat eller flytande
2 ägg
2 äggulor
1 dl vetemjöl
Smält chokladen över vattenbad. Vispa smör och sockret pösigt. Häll i den smältna chokladen i smörsmeten. Vispa alla äggen + äggulor och blanda därefter i det i chokladsmeten. Vänd till sist ned mjöl. Häll i små espressokoppar eller suffléformar på ca 1½ dl. Ställ in i ugnen 225 grader i ca 8-9 minuter. Om man inte ska äta dem direkt, ställ dem i kylen tills dess det är dax att grädda dem. Det ska vara en knäckig yta och rinnande inuti. Fantastiskt gott!
Mmmums! Sånna får du gärna bjuda på nån gång :-)
SvaraRaderaDet är väl inga klagomål på snön jag hör! Vintern blir bara bättre o bättre :-)Synd bara att man inte vågar ge sig ut i skidspåren med bamsemagen, det får bli nästa år med lillen på ryggen :-) Kram från snögubben
Min första sådan chokladfrestelse åt jag på en underbar restaurang med utsikt över hela Paris...
SvaraRaderaOch sedan har jag gjort sådana också, men alldeles för sällan...
MUMS!
Låter jättegott :D
SvaraRaderaDet ser grymt gott ut!
SvaraRadera