måndag 1 februari 2010

Syndig gott...


När hela kroppen bara skriker av frustration över att ännu mer snö faller över landskapet och döljer det livsfarliga istäcket finns det en sak man fortfarande kan bli lycklig av: CHOKLAD.

Gjorde en fantastisk efterätt igår, chokladfondant! Smarrigt värre, mycket choklad och fantastiskt tillfredställande! Testa, ni också:
till 4 port
100 g mörk choklad

½ dl socker

100 g smör rumstepererat eller flytande

2 ägg

2 äggulor

1 dl vetemjöl

Smält chokladen över vattenbad. Vispa smör och sockret pösigt. Häll i den smältna chokladen i smörsmeten. Vispa alla äggen + äggulor och blanda därefter i det i chokladsmeten. Vänd till sist ned mjöl. Häll i små espressokoppar eller suffléformar på ca 1½ dl. Ställ in i ugnen 225 grader i ca 8-9 minuter. Om man inte ska äta dem direkt, ställ dem i kylen tills dess det är dax att grädda dem. Det ska vara en knäckig yta och rinnande inuti. Fantastiskt gott!

4 kommentarer:

  1. Mmmums! Sånna får du gärna bjuda på nån gång :-)
    Det är väl inga klagomål på snön jag hör! Vintern blir bara bättre o bättre :-)Synd bara att man inte vågar ge sig ut i skidspåren med bamsemagen, det får bli nästa år med lillen på ryggen :-) Kram från snögubben

    SvaraRadera
  2. Min första sådan chokladfrestelse åt jag på en underbar restaurang med utsikt över hela Paris...

    Och sedan har jag gjort sådana också, men alldeles för sällan...

    MUMS!

    SvaraRadera
  3. Det ser grymt gott ut!

    SvaraRadera